ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

...

Eurovision: Διαρροή τραγουδιού της Demy βάζει σε κίνδυνο τον ελληνικό τελικό

Γράφτηκε από τον Κατηγορία news Διαβάστηκε 790 φορές

Ένα απρόοπτο συμβάν ίσως να επηρεάσει τον επερχόμενο «ελληνικό τελικό» της Eurovision.

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου η Demy, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 62ο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, πρόκειται να παρουσιάσει για πρώτη φορά τα τρία υπόψηφια τραγούδια για το χρίσμα της συμμετοχής.

Στην ειδική εκπομπή που θα προβληθεί από τη συχνότητα της ΕΡΤ 1 με παρουσιαστές τον ηθοποιό Αντώνη Λουδάρο και τη δημοσιογράφο Έλενα Μπουζαλά, η κριτική επιτροπή και το κοινό, τόσο εντός των συνόρων όσο και από επιλεγμένες κοινότητες του απόδημου ελληνισμού, θα κληθούν να δώσουν την ψήφο τους στο τραγούδι που προτιμούν.

Πρόσφατα, δημοσιοποιήθηκαν οι τίτλοι και οι δημιουργοί των τριών singles που θα αναμετρηθούν ώστε να επιλεγεί αυτό που θα ερμηνεύσει η Demy τον προσεχή Μάιο στο Κίεβο.

 

Η ελληνική αποστολή μετέβη το προηγούμενο διάστημα έως την ουκρανική πόλη της Οδησσού, προκειμένου να δώσει εικόνα στις τρεις δημιουργίες που υπογράφει συνθετικά ο Δημήτρης Κοντόπουλος.

Μερικά εικοσιτετράωρα πριν την ανάδειξη, μία απροσδόκητη διαρροή φαίνεται ότι θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διοργάνωση του «ελληνικό τελικού» και τις προσδοκίες των συντελεστών.

Ένα από τα τρία υποψήφια τραγούδια με τίτλο «This Is Love» διέρρευσε στο διαδίκτυο μαζί με το video clip και εκ των πραγμάτων προκύπτουν άμεσα αμφιβολίες για το εάν πρέπει να αποκλειστεί από τη συνέχεια.

Ειδικότερα, η παράγραφος 1.2.1 του κανονισμού της εφετινής Eurovision αναφέρει επί λέξει:

«Οι δημιουργίες (στίχοι και μουσική) δεν πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει εμπορικά πριν την 1η Σεπτεμβρίου 2016.

Σε περίπτωση που η δημιουργία διατέθηκε στο κοινό, για παράδειγμα, σε διαδικτυακές πλατφόρμες video, κοινωνικά δίκτυα ή (ημι)δημόσια προσβάσιμες βάσεις δεδομένων, ο συμμετέχων ραδιοτηλεοπτικός φορές πρέπει να ενημερώσει τον επόπτη του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος θα έχει την εξουσία να εκτιμήσει εάν η δημιουργία είναι ικανή για συμμετοχή στην εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, ο επόπτης θα εκτιμήσει εάν η αποκάλυψη πριν την ημερομηνία κυκλοφορίας είναι πιθανό να έδωσε πλεονέκτημα στη δημιουργία έναντι των άλλων.»

Βάσει των ανωτέρων, τα οποία αφορούν καθαρά την τελική φάση της Eurovision και όχι τους τοπικούς «τελικούς», πιθανώς να συμπεραίνεται λόγος εξαίρεσης του «This Is Love».

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση θα ληφθεί από τους ιθύνοντες της ΕΡΤ, κρίνοντας αναλόγως τα δεδομένα.

Πηγή:www.hit-channel.com