ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

...

Το «Havana» της Camila Cabello και στην κορυφή του «Billboard Hot 100»

Γράφτηκε από τον Κατηγορία news Διαβάστηκε 767 φορές

Η σαρωτική επιτυχία δεν έχει τέλος για την Camila Cabello!

Λίγες ώρες αφού έκανε ντεμπούτο στην κορυφή του αμερικανικού «Billboard 200» με το πρώτο άλμπουμ της, το «Camila», η νεαρή pop star κατακτά πανηγυρικά για πρώτη φορα το Νο1 του «Billboard Hot 100», χάρη στο smash hit «Havana» με τη συμβολή του Young Thug.

Το «Havana» είναι η πρώτη Νο1 επιτυχία των δύο καλλιτεχνών, έχοντας διανύσει προηγουμένως εφτά μη συνεχόμενες εβδομάδες στη δεύτερη θέση. Είναι η μεγαλύτερη παραμονή τραγουδιού στο δεύτερο σκαλί του «βάθρου» πριν ανέβει στην πρώτη θέση, μετά το «Sorry» του Justin Bieber που περίμενε οχτώ εβδομάδες το 2015 – 2016 στο Νο2 πριν κάνει δική του την πρωτιά.

Η Camila Cabello κατορθώνει να αναρριχηθεί στην κορυφή του «Billboard Hot 100» έπειτα από 23 εβδομάδες παρουσίας στην κατάταξη.

Η Camila Cabello επιτυγχάνει να βρίσκεται συγχρόνως επικεφαλής στο «Billboard Hot 100» και στο «Billboard 200», χάρη στο «Havana» και στο «Camila» αντίστοιχα.

Ο τελευταίος σόλο καλλιτέχνης που κατάφερε να κερδίσει ταυτόχρονα και τα δύο «στέμματα» ήταν η Beyoncé με το τραγούδι «Crazy In Love» feat. JAY-Z και το άλμπουμ «Dangerously In Love», το 2003.

Συν τοις άλλοις, η εικοσάχρονη τραγουδίστρια είναι ο πρώτος καλλιτέχνης μετά το 1999 και την Britney Spears που σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση του «Billboard Hot 100» την ίδια εβδομάδα που ο παρθενικός δίσκος της αναλαμβάνει τα ηνία στο «Billboard 200». Η 36χρονη Αμερικανίδα το είχε κάνει με το single «…Baby One More Time» και το ομότιτλο άλμπουμ.

Στην Ελλάδα, το απολαυστικό «Havana» αντικρίζει για τρίτη εβδομάδα την κορυφή του διεθνούς Airplay Chart, διατηρείται επί εννέα διαδοχικές εβδομάδες στο Νο1 του chart των «Digital Song Sales» (όπως αποτυπώνεται από το «Billboard» για τη χώρα μας) και φιγουράρει πλέον στην υψηλότερη θέση του ελληνικού Spotify.