ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

...

Drake: Ο πρώτος καλλιτέχνης στα χρονικά με 50 δισεκατομμύρια streams

Γράφτηκε από τον Κατηγορία news Διαβάστηκε 535 φορές

Ο Drake είναι ο αδιαφιλονίκητος «βασιλιάς» του streaming και εξασφαλίζει επάξια αυτόν τον τίτλο με την επίτευξη ενός αληθινού ορόσημου για την ιστορία της ψηφιακής διανομής.

 

Κάθε κυκλοφορία του Καναδού ράπερ προκαλεί φρενίτιδα στη σφαίρα του διαδικτύου, από τα κοινωνικά δίκτυα μέχρι τις υπηρεσίες streaming, καταγράφοντας ιλιγγιώδη νούμερα που προκαλούν ζάλη.

Από αυτή την παράδοση δεν παρέκλινε ούτε το ολοκαίνουργιο και διπλό άλμπουμ «Scorpion» του Drake, το οποίο κυκλοφόρησε στις 29 Ιουνίου και άρχισε να σπάει ρεκόρ κυριολεκτικά από την πρώτη στιγμή, με εκκωφαντικό τρόπο.

Την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας, το «Scorpion» μεταδόθηκε 132 εκατομμύρια φορές στο Spotify και 170 εκατομμύρια φορές στο Apple Music, σε ένα νέο υψηλό και για τις δύο πλατφόρμες.

Χαρακτηριστικά, το άλμπουμ σημείωσε επιδόσεις που άγγιζαν τα 10 εκατομμύρια streams ανά ώρα.

Η δισκογραφική εταιρεία του Drake, η Republic Records της Universal Music, ανακοίνωσε επίσημα ότι ο 31χρονος ράπερ είναι ο πρώτος καλλιτέχνης στα χρονικά που συγκεντρώνει 50 δισεκατομμύρια streams σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες.

Το «Forbes» επισημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός των streams είναι πιθανώς πολύ υψηλότερος, εάν συνυπολογιστούν και οι υπηρεσίες εκείνες που δε λαμβάνονται υπόψη για την κατάρτιση των charts.

Ο Drake είναι ένας από τους καλλιτέχνες που οφείλουν την εκτόξευση της καριέρας τους στο streaming, το οποίο έχει διαμορφώσει μία εντελώς νέα πραγματικότητα στη μουσική βιομηχανία.

Μεταξύ άλλων χωρών, το «Scorpion» έχει συμπληρώσει πέντε εβδομάδες στην πρώτη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει διανύσει τρεις εβδομάδες στο Νο1 του Ηνωμένου Βασιλείου.