ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

...

Η Taylor Swift στην αμερικανική Vogue μίλησε για τον σεξισμό, τη διαφορετικά αλλά και για τον Kanye West

Γράφτηκε από Κατηγορία news Διαβάστηκε 125 φορές

Τους λόγους για τους οποίους αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπιστεί τους τελευταίους μήνες την LGBTQ κοινότητα εξήγησε στο περιοδικό Vogue η Taylor Swift, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της. Η ποπ σταρ, που στο παρελθόν είχε επικριθεί επειδή κρατούσε «σιγή ιχθύος» για σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα στις ΗΠΑ, ανέλυσε τους λόγους που την έκαναν να πάρει δημόσια θέση.

«Βασικά οποιοσδήποτε δεν είναι στρέιτ λευκός άνδρας, βλέπει τα δικαιώματά του να χάνονται σιγά σιγά. Δεν είχα συνειδητοποιήσει μέχρι πρόσφατα ότι μπορώ να υπερασπιστώ μια κοινότητα στην οποία δεν ανήκω», είπε χαρακτηριστικά η πετυχημένη τραγουδίστρια στο περιοδικό μόδας.

Στο τελευταίο βίντεο κλιπ της για το κομμάτι You Need to Calm Down, η Swift επιστράτευσε μερικές από τις πιο γνωστές queer celebrities των ΗΠΑ, ενώ συμπεριέλαβε και μια άμεση έκκληση στους φαν της να υπογράψουν ένα αίτημα για τη στήριξη του Νόμου περί Ισότητας, που προστατεύει άτομα της LGBTQ από διακρίσεις στους χώρους εργασίας τους, τα σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους.

Στη συνέντευξή της στο περιοδικό περιγράφει μια συνομιλία με τον φίλο και συνάδελφο τραγουδιστή Todrick Hall, που την άφησε με ένα συναίσθημα «απελπισίας» καθώς ένιωσε ότι δεν ήταν αρκετή η δράση της για την υποστήριξη της LGBTQ κοινότητας:

 «Πριν από δύο χρόνια περίπου ο Todrick κι εγώ ήμασταν στο αυτοκίνητο και με ρώτησε 'τι θα έκανα αν ο γιος μου ήταν ομοφυλόφιλος» αφηγείται. «Το γεγονός ότι με ρώτησε κάτι τέτοιο με σόκαρε και με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι δεν είχα κάνει αρκετά ξεκάθαρη ή δυνατή τη θέση μου»,είπε και πρόσθεσε «Αν εκείνος σκεφτόταν αυτό, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα σκέφτονται οι οπαδοί μου στην κοινότητα LGBTQ», συνεχίζει. «Ήταν σχεδόν καταστροφικό να συνειδητοποιήσω ότι η δημόσια θέση μου για το θέμα δεν ήταν σαφής».

Taylor-Swift-Vogue-September

Η 29χρονη Taylor Swift αναφέρθηκε και στην πολύκροτη διαμάχη της με την Kim Kardashian και τον Kanye West. Η τραγουδίστρια αποκαλύπτει τα δυσθεώρητα επίπεδα μίσους που δέχθηκε στο διαδίκτυο εκείνη την περίοδο, στις αρχές του 2016. «Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που μπορούν να καταλάβουν στην πραγματικότητα πώς είναι να έχεις εκατομμύρια ανθρώπους να σε μισούν πολύ έντονα. Δεν είναι κανείς τηλεοπτικό show για να λες ότι “ακυρώνεται”. Είναι άνθρωπος», σημειώνει η pop star.

«Σου στέλνουν μαζικά μηνύματα είτε να βγάλεις το σκασμό είτε να εξαφανιστείς, κάτι που θα μπορούσε θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προτροπή για αυτοκτονία», περιγράφει.