5ο Horrorant Film Festival Νύχτες Τρόμου Βακουρα 10-16 Μαΐου

Γράφτηκε από τον Κατηγορία events Διαβάστηκε 320 φορές

5ο What’s Up Horrorant Film Festival

ΝΥΧΤΕΣΤΡΟΜΟΥ:

Ειδικό αφιέρωμα στον H.P. Lovecraft

ΤοπρώτοκαιμεγαλύτεροκινηματογραφικόφεστιβάλτρόμουστηνΕλλάδαεπιστρέφει! Ζήσε την εμπειρία!

Δε νοείται κινηματογραφικό φεστιβάλ χωρίς θεματικό αφιέρωμα. Όχι γιατί είναι κάποιο άγραφο προαπαιτούμενο, αλλά δεν είναι δυνατόν να τιμάμε το σινεμά του σήμερα και του αύριο, χωρίς να θυμόμαστε το χθες.

Το παρελθόν, εκείνο που μας εμπνέει, τόσο εμάς ως θεατές όσο και τους κινηματογραφιστές, εκείνο που έχουμε ζήσει και νοσταλγούμε ή εκείνο που δεν προλάβαμε και θέλουμε να γνωρίσουμε.

Το 5ο WhatsUpHorrorantFilmFestivalεπέλεξε τη φετινή χρονιά να θυμηθεί και να τιμήσει τον μεγάλο συγγραφέα H.P. Lovecraftπου με τις κλασσικές ιστορίες του, ενέπνευσε τόσους και τόσους σεναριογράφους και σκηνοθέτες.

Πάμε να δούμε χρονολογικά τις ταινίες που θα προβληθούν…

The Haunted Palace - Το Στοιχειωμένο Παλάτι (1963)

Μία από τις κορυφαίες κινηματογραφικές διασκευές έργου του H.P. Lovecraft (παρότι διαφημίστηκε ως βασισμένο σε ποιήματα του E.A. Poe) με τον Roger Corman να παρουσιάζει ένα αποπνικτικό γοτθικό θρίλερ με τον Vincent Price να παραδίδει μαθήματα υποκριτικής και να αποδεικνύει γιατί ακόμα και σήμερα θεωρείται ο βασιλιάς του τρόμου.

From Beyond - Η Έκτη Αίσθηση της Κολάσεως (1986)

Η τριπλέτα Stuart Gordon – H.P. Lovecraft - Jeffrey Combs, κάνει και πάλι το θαύμα της, και την αμέσως επόμενη χρονιά μετά το Re-Animator, μας έδωσαν ένα εξαιρετικό body horror με γκροτέσκα γοητεία και εντυπωσιακά εφέ.

Bride of Re-Animator - Ζωντανός Νεκρός Νο 2 (1989)

Η επιτυχία του πρώτου Re-Animator, που είχατε την ευκαιρία να δείτε στο περσινό Horrorant Film Festival, ήταν λογικό και αναμενόμενο να οδηγήσει στην υλοποίηση ενός sequel με τους σεναριογράφους να αντλούν έμπνευση από τα τεύχη 5 και 6 της σειράς Herbert West–Reanimator του H. P. Lovecraft, και να παρουσιάζουν μια ταινία αντάξια της πρωτότυπης.

In the Mouth of Madness - Στο Στόμα της Τρέλας (1995)

Το 1994 ο τεράστιος John Carpenter καταπιάνεται με ένα πρωτότυπο αλλά απόλυτα επηρεασμένο από το έργο του H.P. Lovecraft σενάριο, που ολοκληρώνει την Apocalypse τριλογία του με τον καλύτερο τρόπο. Ένα ψυχολογικό θρίλερ τρόμου που έχει χαραχτεί στις μνήμες μας, με έναν Sam Neill στο πρωταγωνιστικό ρόλο να δίνει το καλύτερό του εαυτό.

The Whisperer in Darkness - Εκείνος που Ψιθύριζε στα Σκοτάδια (2011)

Στην πιο πρόσφατη και πιο εναλλακτική ταινία του αφιερώματος, ο Sean Branney, έχοντας την υποστήριξη της φανμποϋκής H. P. Lovecraft Historical Society, διασκευάζει μία από τις περιφερειακές ιστορίες του Cthulhu Mythos που αποτυπώνει τη στροφή του συγγραφέα προς την επιστημονική φαντασία.

Λίγες ημέρες έμειναν. Οι προπωλήσεις ξεκίνησαν. Σας περιμένουμε…

 

5ο What’s Up Horrorant Film Festival «ΝΥΧΤΕΣΤΡΟΜΟΥ»

Αθήνα | 3-9 Μαΐου | ΙΝΤΕΑΛ - ΑΑΒΟΡΑ

Θεσσαλονίκη | 10-16 Μαΐου | ΒΑΚΟΥΡΑ 1 - 2

Πάτρα | 10 - 16 Μαΐου | ΠΑΝΘΕΟΝ

Ρόδος | 10 - 16 Μαΐου | ΠΑΛΛΑΣ CINEMAS CENTER

Κόρινθος | 10 - 16 Μαΐου | ΦΛΟΙΣΒΟΣ CINEPLEX

Ηράκλειο | ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη | ΗΛΥΣΙΑ

Λάρισα | VICTORIA CINEMAS

Το Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’ διοργανώνεταιαπότοκινηματογραφικόδίκτυο FilmBoy (τοκινηματογραφικό site Filmboy.gr, τοθεματικό site Horrorant.com καιτηνεταιρείαδιανομής FilmBoy Pictures) καιτελείυπότηναιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερεςλεπτομέρειεςστα:

http://www.horrorantfilmfestival.com/

https://www.facebook.com/HorrorantFilmFestival/

http://www.horrorant.com/

http://www.filmboy.gr/