ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ - Θέατρο «Μία χώρα δύο αιώνες μετά»
{rsform 25}

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ - Θέατρο «Μία χώρα δύο αιώνες μετά»

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ - Θέατρο «Μία χώρα δύο αιώνες μετά»

 • Η παράσταση Μία χώρα δύο αιώνες μετά του Ανδρέα Φλουράκη σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου την Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 21.00, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού.

  Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Δωδώνης, του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και της Ομάδας Anima με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.
  Τι έγινε λοιπόν διακόσια χρόνια πριν;

  Ποιοι είναι οι ήρωες του χθες και ποιοι του σήμερα; Τι πιστεύουν οι σημερινοί νέοι ότι είναι; Τι είναι η Xάρτα του Ρήγα; Γιατί δε ζωγράφισε τη Σφαγή της Χίου ένας Έλληνας ζωγράφος; Υπάρχουν πολλοί Θούριοι; Ποιος σχεδίασε την ελληνική σημαία; Τι άκουγε ο Σολωμός από τον βράχο της Ζακύνθου εκτός από τους κανονιοβολισμούς του Μεσολογγίου; Μήπως ο Βύρωνας ήρθε στην Ελλάδα για τουρισμό; Εκτός από την Μπουμπουλίνα και τη Μαντώ υπήρχαν άλλες επαναστάτριες; Γιατί κρυβόταν ο Κάλβος; Τι γλώσσες μιλούσαν οι Έλληνες τότε και τι τώρα; Τι έχει γίνει σε αυτήν τη χώρα τα τελευταία διακόσια χρόνια;

  Η υπόθεση του έργου: Όταν η εκδήλωση για τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση ακυρώνεται, μια ομάδα θεατών ανεβαίνει στη σκηνή να διαμαρτυρηθούν και δε λένε να φύγουν. Τσακώνονται, τα βρίσκουν, τραγουδούν, παίζουν παιχνίδια, εξομολογούνται, χορεύουν… Στο τέλος αποφασίζουν να κάνουν όλοι μαζί μια γιορτή, γιατί, ό,τι κι αν πιστεύουμε, όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε, κάποια γεγονότα έχει σημασία να τα μοιραζόμαστε.

  Το καινούργιο έργο του Ανδρέα Φλουράκη μιλάει με στοχασμό και χιούμορ για το πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους αλλά και για το πώς τη δημιουργούν.

  Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
  Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
  Πρωτότυπη Μουσική: Θοδωρής Λεμπέσης
  Επιμέλεια Κίνησης: Κατερίνα Γεβετζή

  Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Άρης Μπαταγιάννης, Αμαλία Νίνου, Ράνια Σχίζα, Μαρία Χάνου

  Εισιτήρια: γενική είσοδος 13,00 €,
  προπώληση και φοιτητικό 10,00 €, μόνο ηλεκτρονικά στο ticketplus