Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου παρέα με τον Κοντοπίθαρο, τον Χιονούλη, τον Γκριζούλη, τη Νέρα . .

Στον Αέρα Τώρα

{rsform 25}

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου παρέα με τον Κοντοπίθαρο, τον Χιονούλη, τον Γκριζούλη, τη Νέρα . .

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου παρέα με τον Κοντοπίθαρο, τον Χιονούλη, τον Γκριζούλη, τη Νέρα . .

 • «Όταν διαβάζουμε, το μυαλό μας βγάζει φτερά. Όταν γράφουμε, τα δάχτυλά μας τραγουδούν» σημειώνει η αγαπημένη μας πολυβραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, αποδίδοντας/μεταφράζοντας την εξίσου πολυβραβευμένη Κουβανοαμερικανή ποιήτρια και συγγραφέα Margarita Engle.

  Γιορτάζοντας, την Παρασκευή 2 Απριλίου, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, τιμώντας τα γενέθλια του διάσημου Δανού συγγραφέα παιδικών παραμυθιών Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών καλεί τους μικρούς του φίλους να βάλουν τα βιβλία στη ζωή τους και μέσα από τις σελίδες τους να ανακαλύψουν τους ελεύθερους, διάπλατους κόσμους που θα ανοίγονται πάντα μπροστά τους.

  pagosmiamerapaidikouvivlioumesa

  «Ιδιαίτερα η περίοδος που διανύουμε, που τα σχολεία είναι κλειστά και τα παιδιά μένουν πολλές ώρες σπίτι, συχνά μπροστά σε οθόνες που δεν αφήνουν περιθώρια στη δημιουργική φαντασία τους, είναι μία καλή αφορμή να τα βάλουν τα παιδικά βιβλία στη ζωή τους» υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Νεάπολης-Συκεών, προσκαλώντας όλα τα παιδιά στην διαδικτυακή εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου που διοργανώνουν από την Παρασκευή 2 έως και Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

  Συγκεκριμένα, για μία ολόκληρη εβδομάδα, από την Παρασκευή 2 έως και Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, στις 6 το απόγευμα, οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νεάπολης-Συκεών θα πραγματοποιούν διαδικτυακές παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων, με αστείες ιστορίες, παραμύθια με μηνύματα, ιστορίες περιπέτειας, παρέα με αγαπημένους ταλαντούχους Έλληνες συγγραφείς που θα συμμετέχουν με μεγάλη χαρά και ανυπομονούν να γνωρίσουν τους μικρούς τους αναγνώστες.

  Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πρώτα να δηλώσουν συμμετοχή για να τους αποσταλεί το σχετικό link για να μπουν στην παρέα, συμπληρώνοντας τη φόρμα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfi6Ic_UqnmRb6qZRKrBn2t5OelkYyL2_WnNxx1PrB4xewd6A/closedform)