Ιστορία Χωρίς όνομα, στο θέατρο Αριστοτέλειον Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Οκτωβρίου
{rsform 25}

Ιστορία Χωρίς όνομα, στο θέατρο Αριστοτέλειον Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Οκτωβρίου

Ιστορία Χωρίς όνομα, στο θέατρο Αριστοτέλειον Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Οκτωβρίου

 • Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθν.Αμύνης 2, τηλ. 2310 262 051)

  ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ

  Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα για τον Ίωνα Δραγούμη Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 Η παράσταση που γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, τον περασμένο Δεκέμβριο 2019 και απέσπασε 4 θεατρικά βραβεία και την αγάπη του κοινού σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ανοίγει την θεατρική σεζόν στην Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ.

  Τον θυελλώδη έρωτα του Ίωνα Δραγούμη και της Πηνελόπης Δέλτα σκηνοθετεί ο Κώστας Γάκης, σε μια θεατρική διασκευή του βραβευμένου με τρία βραβεία κοινού βιβλίου του Στέφανου Δάνδολου «Ιστορία χωρίς όνομα» από τις εκδόσεις “Ψυχογιός”. Τον εμβληματικό και για πολλούς αμφιλεγόμενο διπλωμάτη, λόγιο και πολιτικό Ίωνα Δραγούμη θα ενσαρκώσει επί σκηνής ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς τηςγενιάς του ο Τάσος Νούσιας, ενώ η εξαιρετική Μπέτυ Λιβανού και η αποκαλυπτική Μαρία Παπαφωτίου θα μοιραστούν δύο διαφορετικές εποχές της σπουδαίας συγγραφέως και ιστορικής προσωπικότητας,Πηνελόπης Δέλτα.

  Ιούνιος 1908 – Βιέννη/ Ο Ίων Δραγούμης βρίσκεται παρών στην πλέον καθοριστική απόφαση που παίρνει για τη ζωή της η Πηνελόπη Δέλτα.

  Απρίλιος 1941 – Κηφισιά/ Ο Ίων Δραγούμης απών από την ζωή της Πηνελόπης Δέλτα, αλλά πιο παρών από ποτέ.

  Ίων Δραγούμης και Πηνελόπη Δέλτα. Μια ψυχή χωρισμένη σε δύο σώματα. Ένας θαμμένος πόνος που δεν εκτονώθηκε ποτέ. Δύο λυγμοί που συνορεύουν. Ο έρωτας και η πατρίδα. Μια ιστορία ηδονής και οδύνης. Ο εμβληματικός διπλωμάτης και η σπουδαία συγγραφέας σε μια νοερή ζωή επιθυμίας, ονείρων, υψηλών ιδανικών, υψηλών δεσμεύσεων, υψηλών οραμάτων. Στέφανος Δάνδολος ( συγγραφέας του έργου «Ιστορία χωρίς Όνομα» )

  istoriaxorisonoma2

  Συντελεστές: Συγγραφέας του έργου «Ιστορία χωρίς Όνομα»: Στέφανος Δάνδολος Θεατρική Διασκευή: Ανθή Φουντά- Κώστας Γάκης Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης Ηairandmakeupartist:ΆνναΜαρίαΠροκοπίδου Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα - Φαίη Κοσμίδου Φωτογράφιση: Σταύρος Χαμπάκης PromoVideo: Γιώργος Γεωργόπουλος Μουσική εκτέλεση : Μιχάλης Κωτσόγιαννης Παίζουν: Ίωνας Δραγούμης: Τάσος Νούσιας Πηνελόπη Δέλτα: Μπέτυ Λιβανού Νεαρή Πηνελόπη Δέλτα: Μαρία Παπαφωτίου Στέφανος Δέλτα: Νίκος Ορφανός Γιατρός Φρίντμαν: Αργύρης Γκαγκάνης Γραμματέας Γιατρού: Στέλιος Γιαννακός Μαριάνθη: Ανθή Φουντά

   

   

  Πληροφορίες παράστασης: Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2, τηλ. 2310 262 051

  Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο: 18:00 & 21:00, Κυριακή: 18:00

  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Α ΖΩΝΗ 20 €, Β ΖΩΝΗ 17 €, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ 15 €

  Ώρες ταμείου: Καθημερινά: 10:30-14:00 & 17:30-21:00 Προπώληση : VIVA.GR

  istoriaxorisonoma