Ανακοινώθηκε η σειρά της Ελλάδας στον ημιτελικό της Eurovision

Στον Αέρα Τώρα

{rsform 25}

Ανακοινώθηκε η σειρά της Ελλάδας στον ημιτελικό της Eurovision

Ανακοινώθηκε η σειρά της Ελλάδας στον ημιτελικό της Eurovision

  • Πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μάλμε της Σουηδίας η κλήρωση για τη σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι χώρες στους ημιτελικούς της Eurovision 2024.

    Οι δύο ημιτελικοί για τη Eurovision 2024 θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 9 Μαΐου αντίστοιχα στο Μάλμε της Σουηδίας, τη διοργανώτρια πόλη για τη διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού. Τα αποτελέσματά της κλήρωσης έδειξαν ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision. Συγκεκριμένα η Μαρίνα Σάττι θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού στην 4η θέση. Μαζί της στο ίδιο γκρουπ θα είναι οι Αυστρία, Εσθονία, Γεωργία, Μάλτα, Νορβηγία, μεταξύ άλλων.

    Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες που τείνουν να ανταλλάσσουν υψηλές βαθμολογίες βρίσκονται στο ίδιο γκρουπ, σε μία προσπάθεια να μειωθούν οι «συμμαχίες» που παρατηρούνται κάθε χρόνο. Η Ελλάδα και η Κύπρος ωστόσο βρίσκονται μαζί στο τέταρτο γκρουπ. Η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και οι Ιταλία, οι αποκαλούμενες «Big Five» προκρίνονται με τη Σουηδία κατευθείαν στον μεγάλο τελικό στις 11 Μαΐου καθώς είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη οικονομική συνεισφορά.