Διχάζει τους κριτικούς η νέα σειρά του The Weeknd,The Idol

Στον Αέρα Τώρα

{rsform 25}

Διχάζει τους κριτικούς η νέα σειρά του The Weeknd,The Idol

Διχάζει τους κριτικούς η νέα σειρά του The Weeknd,The Idol

 • Τα δύο πρώτα επεισόδια του «The Idol» έχουν διχάσει και έχουν προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των κριτικών, με πολλούς να αποδοκιμάζουν τον απροκάλυπτα σεξουαλικό χαρακτήρα της νέας σειράς του The Weeknd.
  Το «The Idol» έγινε η πρώτη σειρά που έκανε το επίσημο ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών,
  Η σειρά, στην οποία πρωταγωνιστούν ο The Weeknd και η Lily-Rose Depp, ακολουθεί την ιστορία της παγκοσμίου φήμης pop star Joseylyn (Depp) και της σχέσης με τον κακόφημο μέντορά της και γκουρού αυτοβοήθειας Tedros (The Weeknd), ρίχνοντας φως τον σκοτεινό υπόκοσμο της showbiz.
  Μετά την προβολή των δύο πρώτων επεισοδίων του «The Idol», σε σκηνοθεσία του δημιουργού του «Euphoria», Sam Levinson, το κοινό στο Φεστιβάλ των Καννών χειροκροτούσε επί πέντε λεπτά όρθιο τη σειρά.
  Οι κριτικοί, ωστόσο, είχαν διαφορετική άποψη, με πολλούς να σπεύδουν να στηλιτεύσουν το «The Idol» για το σεξουαλικό περιεχόμενό του και την «οπισθοδρομική» ιστορία του.
  Το Variety ανέφερε σε μία κριτική του ότι η σειρά «μοιάζει με μια άθλια ανδρική φαντασίωση», η οποία «διαιωνίζει τον μύθο ότι οι pop stars είναι εταιρικές μαριονέτες που δεν έχουν λόγο στη δημιουργία της δικής τους εικόνας».
  Παρόμοια άποψη είχε και η Lovia Gyarkye του The Hollywood Reporter, η οποία υποστήριξε ότι τα δύο πρώτα επεισόδια του «The Idol» είναι «περισσότερο οπισθοδρομικά παρά υπερβατικά».
  «Είναι πάντα λίγο ύποπτο όταν οι σειρές προσπαθούν να διαφημιστούν ως ακραίες. Τι προσπαθούν να αποδείξουν; Αυτή η προφανής προσπάθεια να φανεί αμφιλεγόμενο το “The Idol” πήρε μία ειρωνική τροπή», έγραψε
  Ωστόσο, δεν έσπευσαν όλοι οι κριτικοί να καταδικάσουν το «The Idol».
  Σε μια κριτική του Deadline, ο Damon Wise χαρακτήρισε «καθηλωτική» τη σειρά, σημειώνοντας ότι είναι «προσγειωμένη και συχνά ευάλωτη» και ότι «ασχολείται με ενοχλητικό τρόπο με τις λεπτές γραμμές μεταξύ πορνό και τέχνης».
  Επίσης, τόνισε ότι το «The Idol» αναδεικνύει «την εξουσία και την εκμετάλλευση που συναντούν οι νεαρές γυναίκες στη μουσική βιομηχανία εδώ και χρόνια».
  Η νέα σειρά «The Idol» του The Weeknd θα κάνει πρεμιέρα στο HBO στις 4 Ιουνίου.