Πρωτιά της Θεσσαλονίκης σε διασκέδαση και φαγητό

Στον Αέρα Τώρα

{rsform 25}

Πρωτιά της Θεσσαλονίκης σε διασκέδαση και φαγητό

Πρωτιά της Θεσσαλονίκης σε διασκέδαση και φαγητό

 • «Ξελογιάστρα» αλλά και... πρέσβειρα του καλού φαγητού αναδεικνύεται η Θεσσαλονίκη έναντι άλλων ανταγωνιστικών πόλεων, σύμφωνα με τη βαθμολογία των τουριστών, όπως αυτή προκύπτει για τον Ιούλιο.

  Σύμφωνα με το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του ΙΝΣΕΤΕ, οι τουρίστες τοποθέτησαν τη Θεσσαλονίκη στην πρώτη θέση στην κατηγορία φαγητού - ποτού με 92% με την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη να ακολουθούν στη δεύτερη θέση με 88% και τη Ρώμη να καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 86%. Ακολουθούν η Βαρκελώνη και η Μπολόνια με 81% αντίστοιχα. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Αθήνα με 77%.

  Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι τον Ιούλιο την πρωτιά στην κατηγορία φαγητού - ποτού κατείχε η Βαρκελώνη, που φέτος διολίσθησε 11 μονάδες. Στην κατηγορία δωματίου στην πρώτη θέση βρίσκονται η Θεσσαλονίκη και η Κωνσταντινούπολη με 89% και στη δεύτερη η Μπολόνια και η Ρώμη με 88% αντίστοιχα. Έπεται η Βαρκελώνη με 87%. Ακολουθούν η Αθήνα και η Σμύρνη με 86% αντίστοιχα και η Μασσαλία με 77%. Άκρως ικανοποιημένοι από την σχέση ποιότητας - τιμής αναφορικά με τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης εμφανίζονται οι τουρίστες κατατάσσοντας την στην εν λόγω κατηγορία δεύτερη με 90%, ενώ στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κωνσταντινούπολη με 92%. Ακολουθούν η Σμύρνη με 84%, η Μπολόνια και η Ρώμη με 82% αντίστοιχα. Μια θέση χαμηλότερα βρίσκονται η Αθήνα και η Βαρκελώνη με 81% αντίστοιχα. Την τελευταία θέση καταλαμβάνει η Μασσαλία με 75%.

  Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τον υψηλό βαθμό που έλαβε φέτος τον Ιούλιο η Θεσσαλονίκη, πέρυσι τον αντίστοιχο μήνα κατείχε τα σκήπτρα στην κατηγορία με 94%. Η Ρώμη ήταν στη δεύτερη θέση με 87% ενώ η Κωνσταντινούπολη κατατάσσονταν στην τρίτη θέση με 86%.

  Στην κατηγορία της εξυπηρέτησης στα ξενοδοχεία στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κωνσταντινούπολη με 94%, στη δεύτερη η Θεσσαλονίκη με 91% και ακολουθεί η Σμύρνη με 89%. Έπονται η Βαρκελώνη με 88%, η Ρώμη με 87%, η Μπολόνια με 86% και η Αθήνα με 85%. Στην τελευταία θέση και πάλι βρίσκεται η Μασσαλία με 81%.

  Στην κατηγορία της καθαριότητας στα ξενοδοχεία πρώτη το νήμα κόβει η Κωνσταντινούπολη με 93% με τη Ρώμη και τη Θεσσαλονίκη να ακολουθούν κατά πόδας με 92% αντίστοιχα. Ακολουθούν η Μπολόνια και η Σμύρνη με 91% αντίστοιχα και η Αθήνα με 88%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Μασσαλία με 80%.

  Σημειώνεται πως πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα η Θεσσαλονίκη είχε αγγίξει σχεδόν το τέλειο αναφορικά με τη βαθμολογία για την καθαριότητα καθώς άγγιξε το 98%.

  Στην κατηγορία της τοποθεσίας στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κωνσταντινούπολη με 95%, στη δεύτερη θέση η Θεσσαλονίκη και η Βαρκελώνη με 91% αντίστοιχα. Την τρίτη θέση μοιράζονται Αθήνα και Μπολόνια με 90%. Ακολουθούν η Σμύρνη και η Ρώμη με 89% αντίστοιχα.