Spoiler!Tι θα δούμε στις συναυλίες των Coldplay στην Αθήνα

Στον Αέρα Τώρα

{rsform 25}

Spoiler!Tι θα δούμε στις συναυλίες των Coldplay στην Αθήνα

Spoiler!Tι θα δούμε στις συναυλίες των Coldplay στην Αθήνα

 • Λίγες ημέρες έμειναν για τις δύο συναυλίες των Coldplay στην Αθήνα και, συγκεκριμένα, στο ΟΑΚΑ που θα γίνουν το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 17:00 και τις δύο ημέρες.

  Συγκεκριμένα, η παγκόσμια περιοδεία των Coldplay με τίτλο «Music of the Spheres» άρχισε στις 18 Μαρτίου 2022 και περνά από την Αθήνα, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16 Νοεμβρίου 2024. Οι Coldplay συνεργάστηκαν με τη SAP, προκειμένου να αναπτύξουν μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα για την περιοδεία τους, η οποία υπολογίζει το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα που δημιουργούν οι θεατές των συναυλιών, ενθαρρύνοντάς τους να επιλέγουν φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές μετακίνησης.

  Ακόμα, στους θεατές που έχουν ακολουθήσει την παρότρυνση των Coldplay ανά τον κόσμο, έχει δοθεί ένας κωδικός έκπτωσης στο κατάστημα τους. Οι συνεργάτες και οι προμηθευτές επιλέχθηκαν προσεκτικά για να παρέχουν προϊόντα υψηλής ποιότητας από φυσικές ίνες και επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά, τα οποία στη συνέχεια συσκευάστηκαν σε ανακυκλωμένο χαρτί, χαρτόνι ή σακούλες που μπορούν να κομποστοποιηθούν.

  Επιπλέον, οι Coldplay ενσωμάτωσαν κινητικά δάπεδα και στατικά ποδήλατα στους χώρους διεξαγωγής των συναυλιών τους για την τροφοδοσία της σκηνής, καθώς και για την περαιτέρω αλληλεπίδραση με τους θεατές. Στις συναυλίες του βρετανικού συγκροτήματος υπάρχουν δύο διερμηνείς νοηματικής γλώσσας, ενώ στους θεατές που είναι τυφλοί ή έχουν χαμηλή όραση, προσφέρεται συνήθως μία καθορισμένη πλατφόρμα και ξεναγήσεις αφής πριν από κάθε συναυλία.

  Τι θα δούμε στις συναυλίες των Coldplay στο ΟΑΚΑ

  Ο Κρις Μάρτιν, ο frontman των Coldplay έχει αναφέρει ότι η συναυλία τους χωρίζεται σε τέσσερις πράξεις επειδή είναι «ένα ταξίδι προς τα έξω, στο άγνωστο. για να επιστρέψει, έχοντας μάθει κάτι καινούργιο και αυτό αναπαρίσταται τόσο οπτικά όσο και με το ποια τραγούδια ταιριάζουν σε ποια πράξη».

  Μετά τα opening acts, που στην Αθήνα θα είναι η Αντωνία Καούρη και η Maisie Peters, δύο προσκεκλημένοι ομιλητές (συνήθως από τη χώρα στην οποία γίνεται η συναυλία) χαιρετίζουν τους θεατές και παρουσιάζουν ένα βίντεο με τις προσπάθειες των Coldplay για βιωσιμότητα, το οποίο διαρκεί περίπου τρία λεπτά και έχει ως soundtrack το «Light Through the Veins» του Τζον Χόπκινς. Μόλις τελειώσει η ταινία μικρού μήκους, καλωσορίζουν το συγκρότημα και ακούγεται το «Flying», μια μουσική που έγραψε ο Τζον Ουίλιαμς για την ταινία του 1982 με τίτλο «Ε.Τ. ο εξωγήινος».

  Πράξη Ι - Πλανήτες

  Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη της πρώτης πράξης, που λέγεται «Πλανήτες» και η οποία έχει ως θέμα «το να ξέρεις ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη μαγεία κάπου εκεί έξω και να επιλέγεις να πας να την ψάξεις». Οι οθόνες παρουσιάζουν κάθε μέλος του συγκροτήματος που βγαίνει κάτω ή κοντά στη σκηνή.

  Στη συνέχεια, αφού οι Coldplay χαιρετήσουν το κοινό, από το «Flying» περνάμε στο «Music of the Spheres» και ο Κρις Μάρτιν παραμένει στη δευτερεύουσα σκηνή, ενώ ο Γκάι Μπέριμαν, ο Τζόνι Μπάκλαντ και ο Γουίλ Τσάμπιον κατευθύνονται στην κεντρική. Κόκκινα φώτα εκπέμπονται από τα βραχιόλια, που φορούν οι θεατές, οδηγώντας στο «Higher Power».

  Πράξη ΙΙ - Φεγγάρια

  Μετά το τραγούδι, ο Κρις Μάρτιν πηγαίνει προς την κεντρική σκηνή για το «Adventure of a Lifetime» και γιγαντιαίες πολύχρωμες μπάλες πετιούνται στο κοινό. Οι Coldplay στη συνέχεια μεταβαίνουν στο «Paradise», το οποίο διαθέτει μια εκτεταμένη εισαγωγή και outro που βασίζεται σε μια ανταλλαγή κλήσεων και επαναλήψεων με το κοινό. Ακούγεται ένα απόσπασμα από το «Oceans» και αρχίζει το «The Scientist» και ο Κρις Μάρτιν ευχαριστεί επίσημα το κοινό για τον χρόνο του, ενώ βρίσκεται στο πιάνο και στη συνέχεια παίζεται μια ιδιαίτερη εκδοχή του τραγουδιού καθώς το συγκρότημα κατευθύνεται και πάλι προς τη δευτερεύουσα σκηνή.

  Αυτή η μετάβαση οδηγεί στο «Viva la Vida», το πρώτο κομμάτι από τη δεύτερη πράξη της συναυλίας με τίτλο «Φεγγάρια», ένα τμήμα που ορίζεται από την πάλη, αφού το σύμπαν «είναι σκληρό και τραχύ μερικές φορές». Η συναυλία συνεχίζεται είτε με το «Hymn for the Weekend» είτε με το «Something Just Like This» και, έπειτα, ακούγονται είτε το «Let Somebody Go» είτε το «بنی آدم» («Bani Adam») και το «Politik». Από το 2023, ωστόσο, αυτό το τμήμα της συναυλίας λέγεται «The Songbook» και ο Κρις Μάρτιν προσκαλεί έναν θεατή στη σκηνή, ενώ εκείνος παίζει στο πιάνο.

  Πράξη ΙΙΙ - Αστέρια

  Έπειτα, ακούγεται το τραγούδι «In My Place», το οποίο κατά καιρούς εναλλάσσεται με τα «Orphans», «A Head Full of Dreams» ή «Charlie Brown». Για να ολοκληρωθεί το «Yellow», το κοινό καλείται να αφιερώσει το τελευταίο ρεφρέν σε όσους κάθονται στο πίσω μέρος του χώρου. Με τα βραχιολάκια δημιουργούνται γιγάντιες κόκκινες καρδιές σε όλο τον χώρο του συναυλιακού χώρου για να σηματοδοτήσουν την έναρξη της τρίτης πράξης που λέγεται «Αστέρια».

  Αυτό το τμήμα της συναυλίας αντιπροσωπεύει «το να αγαπάς τον εαυτό σου και επομένως το να είσαι ικανός να αγαπάς τους άλλους όλων των θρησκειών και χρωμάτων». Ο Κρις Μάρτιν ερμηνεύει το «Human Heart» μαζί με τον - επιστημονικής φαντασίας - χαρακτήρα ονόματι Angel Moon, που κάνει τα φωνητικά από το «We Are King».

  Λευκά φώτα που αναβοσβήνουν και πράσινα λέιζερ χρησιμοποιούνται στο «People of the Pride» και στο «Clocks», αντίστοιχα. Μετά τα δύο τραγούδια, το τμήμα της συναυλίας με τίτλο «The Lightclub» αρχίζει με το «Infinity Sign» που παίζεται ενώ οι Coldplay φορούν προσαρμοσμένα κράνη. Ανάλογα με το ποιο τραγούδι εκτελέστηκε νωρίτερα, ακολουθεί είτε το «Something Just Like This» είτε το «Hymn for the Weekend (Seeb Remix)». Εάν επιλεγεί το πρώτο τραγούδι, τότε η συναυλία συνεχίζεται με το «Midnight», αλλά εάν επιλεγεί το δεύτερο, τότε ακολουθεί το «Aeterna».

  .Πράξη IV - Σπίτι

  Μόλις τελειώσει αυτό το τμήμα, οι Coldplay επιστρέφουν στην κεντρική σκηνή για το «My Universe» και το «A Sky Full of Stars», το οποίο συνήθως διακόπτεται πριν από το ρεφρέν και ξαναρχίζει αφού ο Κρις Μάρτιν πει στους θεατές να αφήσουν τα κινητά τηλέφωνά τους. Το «Sunrise», το οποίο περιλαμβάνει την ομιλία του Λουίς Άρμστρονγκ από το «What a Wonderful World» σηματοδοτεί την έναρξη της τέταρτης πράξης με τίτλο «Σπίτι».

  Όταν ολοκληρώνεις ένα ταξίδι «γνωρίζοντας/αγαπώντας τον εαυτό σου λίγο περισσότερο», τότε είσαι ικανός να δεις όλα τα όντα ως όμορφα, σύμφωνα με την εξήγηση των Coldplay. Κατά τη διάρκεια αυτής της πράξης, το βρετανικό συγκρότημα περπατάει προς τη μικρή σκηνή, όπου συνήθως ερμηνεύονται κομμάτια από το άλμπουμ με τίτλο «Parachutes», το οποίο κυκλοφόρησε το 2000, διασκευές ή προσκαλείται ένας καλεσμένος από τη χώρα, στην οποία γίνεται η συναυλία.

  Σε αυτό το τμήμα, στη συνέχεια, ο Κρις Μάρτιν ευχαριστεί τους τεχνικούς και το συνεργείο της περιοδείας, παρουσιάζει ονομαστικά τα μέλη των Coldplay και ζητά από το κοινό να σηκώσει τα χέρια του για να στείλει αγάπη στον κόσμο, προκαλώντας πολλαπλά πυροτεχνήματα. Ύστερα από δύο ή τρία τραγούδια, οι Coldplay επιστρέφουν στην κεντρική σκηνή για τα «Humankind», «Fix You» και «Biutyful» - στο τελευταίο συμμετέχουν οι Weirdos, μια ομάδα μαριονετών με επικεφαλής τον Angel Moon.

  Μετά τα κομφετί που εκτοξεύονται, η φράση «Believe in Love» («Πιστέψτε στην αγάπη») εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη, ακολουθούν οι τίτλοι τέλους και το συγκρότημα αποχαιρετά το κοινό, ενώ στο βάθος ακούγεται το «A Wave».