Χωρίς Χριστουγεννιάτικο χωριό η Θεσσαλονίκη
{rsform 25}

Χωρίς Χριστουγεννιάτικο χωριό η Θεσσαλονίκη

Χωρίς Χριστουγεννιάτικο χωριό η Θεσσαλονίκη

 • Διαφορετικά θα είναι και φέτος τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη,. Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, έδωσε ένα πρώτο στίγμα από τις ενέργειες της διοίκησης. Όπως σημείωσε, σε κάθε περίπτωση η πόλη θα είναι φωτεινή και στο επίκεντρο και πάλι.

  «Κάτω δυστυχώς και φέτος από δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας ίσως δεν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε όπως το 2019. Ίσως δεν θα μπορέσουμε να έχουμε όλα αυτά που θέλαμε, μέσα στο πλαίσιο προστασίας, ίσως να μην έχουμε τα παιχνίδια που είχαμε, δεν θα μπορέσουν τα παιδιά να ανέβουν σε καρουζελ, σε παγοδρόμια. Ίσως δεν θα μπορέσουμε να έχουμε τις αγορές. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα γιορτάσει θα είναι φωτεινή, θα είναι το επίκεντρο πάλι όλων αυτών που θέλουν να δουν πως η πόλη γιορτάζει, πως στολίζεται, πως η πόλη μπορεί να είναι φιλόξενη και ελκυστική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

  Παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής, οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχουν ως αποτέλεσμα, να μη δημιουργηθεί χριστουγεννιάτικο χωριό στο πάρκο Ξαρχάκου, ούτε χριστουγεννιάτικη αγορά.

  Ο δήμος θα επιχειρήσει να αντιστρέψει το βαρύ κλίμα που υπάρχει στην πόλη λόγω των αρνητικών επιδημιολογικών δεδομένων δίνοντας έμφαση στον πλούσιο και ισχυρό φωτισμό και στον στολισμό δρόμων που παλαιότερα δεν στολίζονταν, όπως η Βασιλίσσης Όλγας.

  Ιδιαίτερη προσοχή αναμένεται να δοθεί στο εμπορικό κέντρο της πόλης όπου η αγορά περιμένει πώς και πώς την εορταστική ατμόσφαιρα για να ζεστάνει τα  ταμεία της. Στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, την πλατεία Αριστοτέλους, και φέτος αναμένεται να δεσπόζει ένα μεγάλο έλατο, το οποίο θα φτάνει τα 17 μέτρα.

  «Όλα γίνονται με χορηγίες με τη γενναιοδωρία των εταιρειών της πόλης, με τη στήριξη των επιμελητηρίων, των συλλόγων της πόλης, που ευχαριστούμε. Θα δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικό χριστουγεννιάτικο κλίμα για την πόλη που αγαπάμε», τόνισε ο κ. Ζέρβας