Τι έγινε στα γυρίσματα του video clip των Coldplay στην Αθήνα

Στον Αέρα Τώρα

{rsform 25}

Τι έγινε στα γυρίσματα του video clip των Coldplay στην Αθήνα

Τι έγινε στα γυρίσματα του video clip των Coldplay στην Αθήνα

 • «Νιώθω σαν να ερωτεύομαι» («Feels Like I’m Falling In Love»): Τα λόγια αυτά που υπάρχουν στο νέο τους τραγούδι το βίντεο του οποίου κινηματογραφήθηκε Δευτέρα βράδυ, στο Ηρώδειο, παρουσία περίπου 2000 θαυμαστών τους, έμοιαζε να περιγράφει απόλυτα τα συναισθήματα των μελών του διάσημου συγκροτήματος για την Ελλάδα. Γιατί οι Coldplay η πιο επιτυχημένη συναυλιακή μπάντα της εποχής μας έζησε, αναμφισβήτητα, στη χώρα μας τρεις έντονες μέρες και νύχτες γεμάτες εμπειρίες δυνατές, αγάπη απέραντη και θαυμασμό μεγάλο.
  Η παρουσία τους στο Ηρώδειο, μετά τα δύο εκρηκτικά σόου τους στο ΟΑΚΑ, τα οποία παρακολούθησαν περισσότερα από 120.000 άτομα, ήταν το ιδανικό αποκορύφωμα του ελληνικού ταξιδιού τους για το οποίο οι ίδιοι αισθάνθηκαν ευγνώμονες και φρόντισαν να το δείξουν με κάθε τρόπο.
  Από νωρίς το μεσημέρι αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί στου Φιλοπάππου όπου είχε κλειστεί, για τις 17.00. το ραντεβού, μέσω της πρόσκλησης που απηύθυνε το συγκρότημα το πρωί της Δευτέρας. Όλοι άφησαν εκεί τα κινητά τους τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή είχαν μαζί τους και κατευθύνθηκαν, πεζοί, προς το Ρωμαϊκό Ωδείο έξω από το οποίο σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές, από άτομα κάθε ηλικίας, Έλληνες αλλά και αρκετούς ξένους.

  Φορώντας στα χέρια τους βραχιολάκια led που μοιράστηκαν σε όλους οι θαυμαστές του συγκροτήματος μπήκαν στον χώρο του Ηρωδείου λίγο μετά τις 8 το βράδυ. Στη σκηνή ένα μεγάλο μαύρο πανί κάλυπτε τα εντυπωσιακά σκηνικά της όπερας «Τόσκα», που παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή αυτές τις ημέρες, ενώ ένα άλλο σκίαστρο είχε τοποθετηθεί στην κορυφή προκειμένου να εμποδίζει την οπτική επαφή στους επισκέπτες της Ακρόπολης.

  «Αυτό το βίντεοκλιπ δε θα μπορούσε να γυριστεί αλλού. Γιατί το Ηρώδειο είναι το πιο ωραίο μέρος που έχουμε δει ποτέ, γιατί όλοι μαθαίναμε αρχαία ελληνικά όταν ήμασταν παιδιά και γιατί αυτό το διήμερο περάσαμε φανταστικά» εξήγησε ο φανερά ενθουσιασμένος Κρις Μάρτιν για να απευθύνει αμέσως μετά την ερώτηση στο κοινό: «Είστε έτοιμοι να γίνετε διάσημοι;»
  Φορώντας τζάκετ με πολύχρωμα led ο τραγουδιστής και τα μέλη του συγκροτήματος ξεκίνησαν να ερμηνεύουν το νέο τους κομμάτι, συνοδευόμενοι από ηχογραφημένη μουσική, το οποίο όπως είπαν, θα κυκλοφορήσει σε δύο εβδομάδες.

  Την ίδια στιγμή οι στίχοι προβάλλονταν στους τοίχους του Ηρωδείου παροτρύνοντας το κοινό να τραγουδήσει μαζί τους ενώ μια ομάδα παιδιών απέδωσαν το νόημα του τραγουδιού στη νοηματική γλώσσα. Έξι επαναλήψεις αποδείχθηκαν αρκετές για να ολοκληρωθεί το γύρισμα.
  Ενθουσιώδης και ιδιαίτερα προσιτός, ο Κρις Μάρτιν τραγουδούσε, χόρευε, αστειευόταν και μιλούσε με τον κόσμο ενώ ρωτούσε, ανά διαστήματα, αν κάποιος χρειάζεται νερό καθώς η ζέστη ήταν έντονα αισθητή. Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε ήταν ιδιαίτερη φιλική και ενθουσιώδης με το συγκρότημα και το κοινό να την απολαμβάνουν στο έπακρο.

  Μετά το τέλος της μαγνητοσκόπησης ο Κρις Μάρτιν, φανερά χαρούμενος, γονάτισε στη σκηνή, ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη και την στήριξή του και φίλησε το πάτωμα του Ηρωδείου, δείχνοντας, με αυτόν τον συμβολικό τρόπο, τον σεβασμό του προς τον μοναδικό αυτό χώρο, την Ελλάδα, την ιστορία και τον πολιτισμό της.

  Στο μεταξύ, πριν από λίγες ώρες, οι Colplay, ευχαρίστησαν, μέσω story που ανάρτησαν στην σελίδα τους στο Instagram, την Υπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας, Λίνα Μενδώνη και την Εφορία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών για την παραχώρηση του Ηρωδείου όπου έκαναν «ένα τόσο μαγικό γύρισμα».